Werkwijze

We beginnen met een intake. Dit is een gesprek waarin we met elkaar kennismaken, jij je coachbehoefte kenbaar maakt en ik informatie geef over de coachingsmogelijkheden.

Als je besluit gebruik te willen maken van de diensten van "Paard als coach" maak ik een voorstel waarin onze uitgangspunten staan vermeld. Wanneer een coachtraject door je werkgever wordt betaald, zijn zij de opdrachtgevende partij en zal ik het voorstel zowel aan jou als aan hen sturen.

Ieder traject is uniek, zowel qua inhoud als qua duur. 

De globale opbouw van een traject is:

Stap 1   Inzicht

We beginnen met activiteiten om inzicht te krijgen in je coachvraag en de van invloed zijnde aspecten (mensen, omgeving, verleden, resultaat, gevoel, etc.)

Stap 2  Ervaringsgericht ontwikkelen en leren 

Met de verkregen inzichten (bewustwording) gaan we op zoek naar oplossingen en                  we gaan experimenteren en oefenen met oplossingen ofwel de gewenste ontwikkeling.

Stap 3  Verankeren

Om ervoor te zorgen dat je jouw gevonden oplossing in je dagelijkse praktijk ook kunt                blijven toepassen, gaan we aan de slag met het verankeren van je nieuwe inzichten                en het nieuwe gedrag.

De rol van de paarden

De paarden hebben de rol van coach. Soms werk je met 1 paard en soms met meerdere. Soms kies je zelf een paard en soms kiest een paard jou. Het werken met paarden gebeurt vanaf de grond, je zit niet op het paard.

Algemene voorwaarden

Wij werken volgens het Kwaliteitsregister voor de Equine Assisted Coach (www.kreac.nl)  en hanteren de algemene voorwaarden van het kwaliteitsregister. U kunt de algemene voorwaarden via de link raadplegen: https://www.kreac.nl/voorwaarden.html. Mocht u een PDF-exemplaar van de algemene voorwaarden willen, dan kunt u deze per mail bij ons opvragen.